25/4/09

QUÈ ÉS INFORMACIÓ I QUÈ ÉS CONEIXEMENT?

El pas de la informació al coneixement: Aprenentatge significatiu.

La informació és tot allò que ens donen, que ens expliquen, ens mostren, que llegim, etc. però en el moment en que amb aquella informació som capaços de fer qualsevol cosa, voldrà dir que la informació donada s'ha convertit en coneixement. L'hem interioritzat i hem fet un aprenentatge significatiu.

Ex: Quan fem una lectura d'un text i som capaços de contestar a unes preguntes, es produeix aquest pas d'informació a coneixement. Allò que has llegit serà coneixement.

- Una bona font d'informació garanteix que aprenem allò que cal saber?
Creiem que no. La informació s'ha de treballar mínimament com per interioritzar-la i d'aquesta manera garantir un bon procés d'aprenentatge.

El cas més habitual i que gairebé tots ens hi hem trobat, és quan ens presenten un treball que necessita la recerca d'una història. En aquesta trobem un text molt extens amb noms desconeguts i moltes dates que, en moltes ocasions, si busquem la mateixa informació en una altra web, ens mostra dates diferents. Quan ens trobem aquest panorama, realment el més pràctic és copiar/enganxar i així ja tenim el treball acabat. Per tant, per evitar tot això, la informació que ens fan buscar, en el cas dels treballs, hauria de ser desglossada a classe i relacionada amb temes ja parlats perquè ens ajudin a recordar la nova informació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada